ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ομάδα της Ονειρόσκαλας αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στο χώρο και διάθεση να προσφέρει χαρά, αγάπη και φροντίδα στα παιδιά. Λειτουργεί με σεβασμό και κατανόηση για το παιδί. Η απασχόληση των παιδιών βασίζεται στο παιχνίδι μέσα από το οποίο γεμίζουν χαρά ενώ παράλληλα μαθαίνουν να σέβονται, να μοιράζονται, να ακολουθούν κανόνες και να ενσωματώνονται αρμονικά στην ομάδα. Μέσα από τη διασκέδαση τα παιδιά αναπτύσσονται πνευματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και σωματικά. 

Λίγα λόγια από εμάς…

 

 

Ναλμπαντούδη Ιωάννα ( Ιδιοκτήτρια της Ονειρόσκαλας, Πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ) :

Πάντα έλεγα ότι θέλω να κάνω κάτι που να έχει σχέση με τα παιδιά.. Ξεκινώντας την επαγγελματική μου πορεία αρχικά ασχολήθηκα με μεγαλύτερες ηλικίες, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα.. Όμως όταν έβλεπα μικρά παιδιά, κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι πρέπει να ακολουθήσω άλλη πορεία..‘Έτσι, λοιπόν, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.. Δημιουργήθηκε η Ονειρόσκαλα…

Ήθελα τα παιδιά να βρίσκονται σε έναν χώρο που θα τον νιώθουν σπίτι τους.. Σε αυτή την ηλικία αυτό που θέλουν ουσιαστικά είναι να νιώθουν ασφάλεια και ζεστασιά.. Αγάπη, ηρεμία και κατανόηση.. Πιστεύω ότι στην Ονειρόσκαλα το πετυχαίνουμε αυτό.. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την όρεξη για παιχνίδι και μέσα από αυτό για μάθηση, τα παιδιά περνούν όμορφες στιγμές..

Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να κάνει καλά αυτή τη «δουλειά» αν δεν αγαπάει τα παιδιά. Θέλει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, να έχεις νέες ιδέες, να είσαι υπομονετικός και να μπορείς να σκέφτεσαι και να νιώθεις και εσύ παιδί.. Ακόμα και οι δύσκολες μέρες γίνονται εύκολες όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτές τις αθώες ψυχούλες και τα αληθινά χαμόγελα.. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μέρα, και το λέω ειλικρινά, που να ξυπνήσω και να μην θέλω να βρίσκομαι στην Ονειρόσκαλα.. Σωματική κούραση μπορεί να υπάρχει, αλλά όταν ζεις όλο αυτό το ονειρικό, στο τέλος της μέρας οποιαδήποτε κούραση ξεχνιέται.. Και περιμένεις να έρθει η επόμενη για να γνωρίσεις κάτι καινούριο… Γιατί η κάθε μέρα στην Ονειρόσκαλα είναι διαφορετική!!

Σε αυτό βοηθάει και το ανθρώπινο δυναμικό της Ονειρόσκαλας… Λες και η τύχη ήταν όλη με το μέρος μου και βρίσκονται εδώ οι πιο αξιόλογοι, ευδιάθετοι και καλοπροαίρετοι άνθρωποι.. Τους είμαι ευγνώμων..

Ελπίζω η αγάπη μου, η διάθεσή μου και η εκπαίδευσή μου να είναι αρκετά για να καταφέρουμε να δώσουμε στα παιδιά την πρώτη ώθηση για να ανέβουν τη σκάλα του δικού τους ονείρου και να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπως αυτά φαντάζονται..

 Καλή και χαμογελαστή ονειροσκαλική αρχή

 

 Δημοκρασσά Λεωνίς ( Γραμματεία της Ονειρόσκαλας, Απόφοιτη Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, Diploma in human resources management ) :

Πάντα περνώντας έξω από την Ονειρόσκαλα σκεφτόμουν: “Τι ωραίο μέρος να εργάζεται κανείς………” και να που τελικά βρίσκομαι εδώ, μέρος και εγώ της ομάδας της Ονειρόσκαλας! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρίσκομαι σ’ ένα τόσο όμορφο περιβάλλον, όμορφο όχι μόνο εξωτερικά αλλά και “εσωτερικά”. Μπαίνοντας στο χώρο της Ονειρόσκαλας νιώθεις την αγάπη διάχυτη, αγάπη για τα παιδιά αλλά και για τους συναδέλφους… Την αγάπη αυτή εισέπραξα από την πρώτη μέρα. Η ομάδα της Ονειρόσκαλας με αγκάλιασε και με έκανε κομμάτι της από την πρώτη στιγμή, ένιωσα σα να ήμουν ένα κομμάτι που έλειπε από το παζλ! Στην Ονειρόσκαλα βρήκα το σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και την αναγνώριση, απαραίτητα συστατικά για να νιώθεις όμορφα στο χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες τις ημέρας σου.

 

Κωνσταντίνου Ελίνα (Ψυχολόγος, M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία, εξειδικευμένη στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας & Ομάδας) :

Όταν πρωτοαντίκρυσα τους χώρους της Ονειρόσκαλας, ένιωσα ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά. Στο μυαλό μου αμέσως ήρθαν οι διαδοχικές αγκαλιές που ζεσταίνουν, προστατεύουν, συντροφεύουν ένα παιδί.
Όταν γεννιέται ένα μωρό, μπαίνει στη γεμάτη αγάπη αγκαλιά της μητέρας του και λίγο μετά σε αυτή του πατέρα του, των αδελφών του, των παππούδων του και των άλλων συγγενών και φίλων. Αυτή η αγκαλιά όλο και μεγαλώνει, διευρύνεται και γίνονται και όλο και περισσότερες αγκαλιές, όπως αυτή της γειτονιάς και του σχολείου. Ορισμένα παιδιά εντάσσονται στους κόλπους του σχολείου από τη βρεφική τους ηλικία και κάποια άλλα αργότερα. Σε αυτήν την αγκαλιά είμαστε εμείς.
Με αυτό το μοντέλο συστημικής προσέγγισης επικοινωνούμε και στηρίζουμε παιδιά, γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό της δικής μας σκάλας στο όνειρο.

Καλή σχολική χρονιά!

  

 

Τσουκνίδα Φωτεινή ( Ψυχολόγος, Msc in Child Psychiatry – Social Psychiatry ) :

Ονειρόσκαλα……

Στου Ονείρου την σκαλίτσα κάθε μέρα χαμογελούν τα αθώα προσωπάκια των Ονειροπαιδιών της..

Εδώ ξεκινά το δικό τους ΟνειροΠαραμύθι για το νόημα της ζωής,

Εδώ ξεκινά το ΟνειροΠαιχνίδι της κατανόησης του εαυτού τους και των άλλων,

Εδώ ξεκινά η φαντασία να ξεδιπλώνει τα ΟνειροΣυναισθήματα τους,

Εδώ το Όνειρο της ζωής τους θα γίνει πραγματικότητα, όποιο και αν είναι…………

Κι για όσα για να γίνουν θέλουν δύναμη και υπευθυνότητα, δουλειά δική της,
κι όσα θέλουν γνώση, και αυτά τ` αφήνουμε στου Ονείρου μας την σκαλίτσα..

Μα για όσα θέλουν καρδιά και αγάπη αφήνουμε τις κόρες και τους γιούς της Ονειρόσκαλας να φωτίζουν με τα μάτια και τις ψυχές τους..

Γιατί μπορούν να βλέπουν και μόνο να θαυμάζουν, μπορούν να ξεδιπλώνουν τον χρόνο, και μπορούν στη χούφτα τους να κρατούν λαμπερά τα κρυσταλλάκια της σκοτεινής σκέψης και τις μαύρες χάντρες του φόβου..

Έχουν γλώσσες χίλιες: ψιθυρίζουν,  τραγουδούν………

Μόνο που εδώ του Ονείρου το Φως έχει και μια φωνή κατάδική του, ξεχωριστή.

Φταίει η κυρά ΟνειροΣκαλίτσα που όλο ψηλά κοιτά και που λαμπυρίζει ακόμα και τις νύχτες;

Φταίνε οι Ονειροδασκάλες οι άσπρες, που αστράφτουν στον ήλιο;

Πάντως όποιο Όνειρο κι αν δει, την άλλη μέρα και το ζει το κάθε Ονειροπαιδί και μένουν οι Ονειρογονείς μαγεμένοι και να κοιτούνε το Ονειροπαιδί – ακόμα και αν είναι το δικό τους το Παιδί…

 

 

 

Νόττη Βιολέτα ( Η κυρία που κρατάει την Ονειρόσκαλα πάντα καθαρή!) :

Στην Ονειρόσκαλα έχω την δυνατότητα να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον ευχάριστο γεμάτο ζωντάνια, αγάπη και δημιουργικότητα, που έχει σαν όραμα τη σωστή διαπαιδαγώγηση που οφείλεται στη σωστή λειτουργία του θαυμαστού “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ”  της Ιωάννα Ναλμπαντούδη.

  

 

Ζώγα Ειρήνη ( Απόφοιτη δημόσιου ΙΕΚ Ν. Ιωνίας στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής-Δραστηριότητες Δημιουργίας και Έκφρασης ) :

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω έλεγα νηπιαγωγός! Δεν ξέρω γιατί και μάλλον ούτε τότε ήξερα.. Απλά αυτό ήθελα! Τα χρόνια πέρασαν, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.Έτσι αν και γι’αλλού ξεκίνησα,αυτό που πάντα ήθελα το κατάφερα!Δουλεύω με παιδιά εδώ και δεκαπέντε σχεδόν χρόνια, με μια μικρή διακοπή για να κάνω το δικό μου παιδάκι!! Τώραόμως ξέρω ότι μόνο σε αυτή τη δουλειά παραμένεις παιδί,μαθαίνεις να δίνεις και να παίρνεις αγάπη κι αγκαλιές,να είσαι ο εαυτός σου,να μη σταματάς ποτέ να ονειρεύεσαι και να ακονίζεις τη φαντασία σου… Ο κατάλογος δεν σταμάτα κι αν δουλεύεις στην Ονειρόσκαλα κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερος! Ελπίζω,λοιπόν,να είμαστε όλες εδώ στο αγαπημένο μας ονειροσπιτάκι για πολλά, πολλά χρόνια!   

 

 

Λάγγη Σοφία ( Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Νηπιαγωγών, σπουδές κλασικού και μοντέρνου χορού στη σχολή χορού του κ. Φώτη Μεταξόπουλου, σπουδές Latin & παραδοσιακών χορών) :

Νηπιαγωγός! Βρεφονηπιοκόμος! Και γιατί νηπιαγωγός; Γιατί βρεφονηπιοκόμος και όχι απλά δασκάλα.. Θα ρωτούσε κανείς… Λιγότερες ώρες.. Μεγαλύτερα παιδιά… Λιγότερες ευθύνες..

Νηπιαγωγός, γιατί χαμογελάς με ένα απλό επικοινωνιακό μειδίαμά τους!

Νηπιαγωγός γιατί τρελαίνεσαι να τα βλέπεις να μεγαλώνουν..

Νηπιαγωγός, γιατί λατρεύεις να τα φροντίζεις..

Νηπιαγωγός, γιατί απλά πλάθεις το παιδί σαν ένα ακατέργαστο ζυμαράκι.. Εκείνο παίρνει τα μυρωδικά από εσένα, ενώ εσύ βάζεις όλη σου την τέχνη για να πετύχει η συνταγή!

Και όλα αυτά τα μυρωδικά, υα μπαχαρικά και τα αρώματα δένουν σε μια τέλεια συνταγή στην Ονειρόσκαλα!

Μωρά που τώρα ξεπροβάλλουν απ’ το κουκούλι τους.. Παιδιά που έχουν κτίσει τις βάσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.. Δασκάλες με εμπειρία, όρεξη για δουλειά και ζεστά χαμόγελα, ενώνονται σε μια αγκαλιά!

Αφήνουν έξω στο κρύο άσχημες σκέψεις και στεναχώριες και μοιράζονται αγκαλιές, όμορφα λογάκια και πολλά πολλά φιλάκια.. ό, τι ακριβώς χρειάζεται και ένα παιδί για να ζει ουσιαστικά τις πιο όμορφες, και γεμάτες αγάπη, στιγμές μέσα στη μέρα του..

Οι ίδιες όμως στιγμές λείπουν και από εμάς, μέσα στην ανιαρή πολλές φορές καθημερινότητά μας.. Εγώ προσωπικά, τις στιγμές αυτές τις βρίσκω κοντά στα παιδιά μας, αλλά και κοντά στη Γιάννα, τη Σοφία, τη Βίκυ, τη Τζοβάννα, την Λεωνίς, την Ηρώ, την Ελευθερία, την Ειρήνη, την Ηρώ, τη Βάσω και την κα Λέτα, που θαυμάζω και εκτιμώ την καθεμιά τους χωριστά!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, λατρεύω να βρίσκομαι κάααθε πρωί στην Ο-ΝΕΙ-ΡΟ-ΣΚΑ-ΛΑ!! 

 

 

 

Μπαϊρακτάρη Ξένια (Απόφοιτη του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στην ειδικότητα: «Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης») :

Πραγματικά ας ερωτηθούμε όλοι, υπάρχει κανείς που να μην έχει υπέροχες αναμνήσεις από τα νηπιακά του χρόνια, που να μη θυμάται τη δασκάλα του με λατρεία; Τόσα χαμόγελα, τόσα παιχνίδια, τόσες δραστηριότητες…

Όλα αυτά αναπολώ και ευτυχώς αναβιώνω ως δασκάλα πια στην Ονειρόσκαλα! Με μεράκι λοιπόν, μεγάλη υπευθυνότητα και αγάπη κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα!

 

 

Παπαγρηγοράκη Μαρία (Απόφοιτη του Ι.Ι.Ε.Κ. “ΔΟΜΗ” στην ειδικότητα “Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης”)

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς κάθε πρωί ξέροντας ότι έχεις να πας για… παιχνίδια, τραγούδια, κατασκευές, γέλια κι αγκαλιές… πολλές αγκαλιές από εκείνες τις ζεστές, τις παιδικές…

Για όλα αυτά λοιπόν και για ακόμα περισσότερα αποφάσισα να ασχοληθώ με τα παιδιά. Να γίνω παιδαγωγός!

Για να μπορώ να παίζω και να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο κάθε μέρα μαζί με τα παιδιά, να χαίρομαι με τη χαρά τους, να τα βλέπω να μεγαλώνουν και μαζί τους να ξετρυπώνω και ‘γω το μικρό εκείνο κοριτσάκι που έχω μέσα μου.

Όλα αυτά τα βρήκα στην αγκαλιά της “Ονειρόσκαλας”, δίπλα σε έμπειρες συναδέλφους και μέσα σε έναν πανέμορφο χώρο, ιδανικό για τις πρώτες σχολικές αναμνήσεις των παιδιών!

 

Μιχαηλίδης Γιάννης (οδηγός)

Αγαπώ τη δουλειά μου!

Αγαπώ να χαρίζω ασφάλεια και σιγουριά στους ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν εκείνοι το έχουν απόλυτη ανάγκη. Τα μικρά πλασματάκια της Ονειρόσκαλας, μας χρειάζονται πιο πολύ από τον καθένα. Χρειάζονται μια ευχάριστη βόλτα με το άνετο σχολικό μας, για να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους. Το σπίτι τους! Έτσι λοιπόν, στην Ονειρόσκαλα βρήκα αυτό που με γεμίζει! Ξεκινάω νωρίς τη μέρα μου, τη γεμίζω με χαμόγελα και αγκαλιές και επιστρέφω στο σπίτι μου χωρίς να έχω αφήσει ούτε λεπτό μέσα στη μέρα να πάει χαμένο! 

 

 

 

Μαυροδειδή Κατερίνα (Απόφοιτη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

Η επιλογή μου να γίνω νηπιαγωγός δεν ήταν επιπόλαιη αλλά το επιστέγασμα μιας διαδικασίας προβληματισμού διότι πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας και στοχεύει στην βελτίωση του.

Μέσα μου έχω αγάπη για το επάγγελμα που επέλεξα αλλά πιο πολλή αγάπη για το κάθε παιδί που έρχεται σε επαφή μαζί μου!

Σαν την αγάπη δεν υπάρχει καλύτερο μέσο διδασκαλίας. Μου αρέσει να γίνομαι και εγώ παιδί κοντά στα παιδιά , παίζοντας μαζί τους.

Έχω την ευκαιρία να είμαι μέλος της Ονειρόσκαλας που από την πρώτη στιγμή με καλοδέχτηκαν στην καλά οργανωμένη ομάδα τους και με έκαναν να νιώσω οικεία. Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να πράξω τα ανάλογα ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.

Βλαχογιάννη Αρετή (Μαγείρισσα)

Είμαι η Αρετή.

Στην Ονειρόσκαλα ήρθα, με σκοπό να φέρω όσο περισσότερο μπορώ, την αίσθηση του σπιτικού φαγητού στα παιδιά.

Έχοντας μεγαλώσει ήδη δυο παιδιά, αλλά και με 14 έτη εργασιακής εμπειρίας σε παιδικό σταθμό, γνωρίζω ακριβώς πως να αντιμετωπίσω οποιαδήποτε κατάσταση και αν προκύψει με τα παιδιά. Επίσης, ξέρω πως ένα νόστιμο πιάτο φαγητό, μαζί με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά μπορεί να κατευνάσει και τον πιο απαιτητικό και δύστροπο άνθρωπο.

Σε συνεργασία με την εξαίρετη διατροφολόγο μας και τη βοήθεια της Χριστίνας, υπό τη συνεχή επίβλεψη της Ιωάννας, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι πάντοτε το επιθυμητό.

Όσο για τα κορίτσια μας, μόνο τα καλύτερα μπορούν να ειπωθούν. Έξυπνες, υπεύθυνες και συνεργάσιμες, συντελούν καθημερινά στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών ενώ παράλληλα είναι πάντοτε πρόθυμες να βοηθήσουν η μια την άλλη σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Αυτή λοιπόν είναι η Ονειρόσκαλα!

Ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι μέρα με τη μέρα.

Ένα μέρος ζεστό και φιλόξενο όπου θα φάνε και θα παίξουν, θα γελάσουν και θα συγκινηθούν σαν να βρίσκονταν στο σπίτι τους .

Ένα μέρος για τα παιδιά!

 

Κυριάκου Ασημίνα (Απόφοιτη του ΙΕΚ Αμαρουσίου με ειδικότητα βοηθός βρεφονηπιοκόμου)

“Εσύ είσαι εσύ, μια ύπαρξη μοναδική” λέει ο τριγωνοψαρούλης και συμφωνώ απόλυτα μαζί του! Αρκεί λίγη (ή μπορεί και πολλή) μουσική, ζωγραφική, τραγούδι και φυσικά άφθονα παραμύθια για να βοηθήσω τα παιδιά να ανακαλύψουν τον μαγικό αυτό κόσμο που λέγεται… ο εαυτός μου είναι τόσο ξεχωριστός! Η Ονειρόσκαλα μου προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για να κάνω την αγάπη μου για τα παιδιά πράξη! Ξεκινάει μια νέα, μαγική χρονιά για  την ονειρική….ΟΝΕΙΡΟΣΚΑΛΑ…που κάνει τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα! 

 

 

 

Οικονόμου Άννα Αντωνία (Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία)
Από μικρή όταν με ρωτούσαν τι δουλειά θέλω να κάνω απαντούσα “δασκάλα”. Μεγαλώνοντας μου έκαναν και πάλι την ίδια ερώτηση λέγοντάς μου πως πρέπει να αγαπώ το επάγγελμα μου και να πηγαίνω στη δουλειά με κέφι. Η απάντηση μου ήταν η ίδια και πάλι. Έτσι και έγινε λοιπόν. Σπούδασα αυτό που αγαπώ και ήρθα στην οικογένεια της Ονειρόσκαλας για να βοηθήσω τα παιδιά να εξελίξουν τις ικανότητες τους αλλά και γιατί πιστεύω πως έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτά. Τα παιδιά αγαπούν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, χαμογελούν συνεχώς και συγχωρούν εύκολα. Είναι ειλικρινή, αυθόρμητα και γεμάτα διάθεση. Αγαπώ τη δουλειά μου και δεν θα σταματήσω ποτέ να μαθαίνω από αυτή.

 

Χρυσοχόου Ευγενία (απόφοιτη του τμήματος εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Αποφάσισα να γίνω νηπιαγωγός γιατί πιστεύω ότι, όταν έχεις γύρω σου παιδιά κρατάς μέσα σου και συ πάντα αυτή την ανεμελιά και τη χαρά που σου δίνουν… Σίγουρα υπάρχουν  δύσκολες στιγμές αλλά ένα και μόνο παιδικό χαμόγελο σε κάνει να τα ξεχνάς όλα. Η αγάπη και τα μαθήματα που μας δίνουν είναι ανεκτίμητα… Στόχος μου είναι, να τα βοηθήσω να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και την προσωπικότητά τους μέσα από το παιχνίδι και τη μάθηση.
Στην Ονειρόσκαλα βρήκα μια ζεστή αγκαλιά, συνεργάτες πρόθυμους να βοηθήσουν για να προσφέρουμε μαζί το καλύτερο στα παιδιά μας και ένα περιβάλλον που τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα και μπορούν να εκφραστούν.

 

Ντάρδη Σπυριδούλα (Απόφοιτος Ιδιωτικού Ινστιτούτου "Ιπποκράτειος", στην ειδικότητα : " ειδικός προσχολικής αγωγής, δημιουργίας και έκφρασης".
Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με παραδοσιακούς χορούς και με τα ιταλικά μου σε επίπεδο celli b.
 
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν με ρωτούσαν : "Σπυριδούλα, τί θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις?", απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη : "νηπιαγωγός! ".
Είμαι πολύ τυχερή που το κατάφερα!
Στην μέχρι τώρα πορεία μου και εμπειρία μου, έχω κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις τις γνώσεις σου και την αγάπη σου ολόψυχα και αληθινά στα πιο αθώα , στα πιο τρυφερά πλάσματα του κόσμου, στα παιδιά.
Το κατάλαβα ακόμη περισσότερο όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά. Απλά εκείνη την στιγμή συνηδειτοποιείς πόσο δυνατή γίνεται η επιθυμία σου να τους χαρίσεις όλον τον κόσμο !!!
Τον κόσμο δεν μπορείς.. αυτό είναι σίγουρο, μπορείς όμως να τους δώσεις μια "γεύση"¨από τις ομορφιές της ζωής που απλώνεται μπροστά τους , αρκεί μόνο να κάνεις μία στάση  στην " Ονειρόσκαλα ".
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μου από την ειδικότητα μου, η Ονειρόσκαλα άνοιξε την αγκαλιά της και με υποδέχτηκε με αγάπη και μου έδωσε την ευκαιρία να δώσω και να δίνω καθημερινά  τον καλύτερο μου εαυτό και να αποτελώ κι εγώ κομμάτι του παζλ της "ονειροσκαλικής" παρέας που στόχο έχει την καλύτερη και ομαλότερη προσαρμογή του παιδιού στην κοινωνία.
 


 

Τοπούζη Μαρία (Παιδίατρος)

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε τη λειτουργικότητα του site και να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.